Welkom
Het hotel
Onze formules
Een kamer reserveren
Onze activiteiten
Evenementen
De streek
Nieuwigheden
Prijzen
Contact
Links
Herboristerie
Disclaimer

 

Externe hyperlinks naar interessante websites:

 

Kruidentuinen:

 • www.lijsterhof.nl
  De tuin van de 'Lijsterhof' is een cottagetuin, medicinale kruiden- en landschapstuin van 1.2 ha in een historische omgeving. De tuin is vanaf 1939 in verschillende periodes aangelegd en uitgebreid. Kenmerkend is het aanwezige niveauverschil dat bij het terras in de voortuin duidelijk is te zien. Bijzonder verrassend zijn de vele aparte hoekjes met mooie boompartijen en doorloopjes. Deze tuin met zijn prachtige borders is een waar lustoord voor de tuinliefhebber met een grote variatie aan geurende en kleurrijke planten, waarin de huidige bewoonster, Alice Olivers, sinds haar kinderjaren met veel plezier en geduld heel creatief heeft gewerkt.
 • Kruidentuin Stukkenheidehof
  Fam. René Clijsters-Mariëtte Reyners
  Grensstraat 2
  3690 Bree (Opitter)
  Tel: 089/46 16 08
 • www.herkenrode.be
  Op de abdijsite Herkenrode is sinds juni 2006 de 2 hectare grote kruidentuin, gelegen naast de tiendschuur, geopend. De kruidentuin bestaat uit twee grote delen: de hortus officinalis en de campus officinalis. In beide tuindelen zijn telkens ongeveer 225 verschillende kruiden en kruidachtige planten terug te vinden, 450 in totaal dus. Het geheel wordt omgeven door grachten, die aan de binnenzijde afgeboord zijn met een berm van graskussens. Van hieruit kan niet alleen de mooie tuin, maar ook de indrukwekkende omgeving bewonderd worden.
 • Bokrijk
  De Geuren- en Kleurentuin
  Een festijn van geuren en kleuren in het decor van vijvers (een koi-karperparadijs), zithoeken, pergola's en een kiosk. De allermooiste bloemen staan naast de vele aromatische planten, die gebruikt worden voor de aanmaak van parfums.
  Het Arboretum
  Deze unieke tuin is maar liefst 12 ha groot en boeit elke vierkante meter. Volg één van de wandelpaden en ontdek de uitzonderlijke collectie sierstruiken en sierbomen. Specialiteiten van het huis: rododendron, hulst en bamboe.

 

 

 

SynTec.be