Welkom
Het hotel
Onze formules
Een kamer reserveren
Onze activiteiten
Evenementen
De streek
Nieuwigheden
Prijzen
Contact
Links
Herboristerie
Disclaimer

 

Sport

 

Golf:

Golfforum - Lummen

Deze club biedt de golfspeler een zeer gevarieerd 9 holes parcours aan. Bovendien is de omgeving buitengewoon prachtig. De baan herbergt de meest verscheidene boomsoorten, afgewisseld met heide en waterpartijen. De smalle fairways vragen om precisie en techniek. Dit golfterrein heeft een apart karakter en is relatief moeilijk te bespelen. De ontvangst in het moderne clubhuis is hartelijk.

 

Mountainbike

Het Mountainbikenetwerk Midden-Limburg bestaat uit drie afzonderlijke routes en biedt een rijke afwisseling tussen bosrijke gebieden prachtige heidelanschappen, weiden en vennen.

De Genkse route de Hoge Kempen loopt door verschillende bosgebieden. Het is een toeristische route met verschillende bezienswaardigheden zoals de Motruïne, de Horensbergdam, het stadion van KRC Genk, recreatiedomein Kattevennen en de mijnterreinen van Winterslag.

Het centrale deel van het netwerk, de Heideroute die over grondgebied Zonhoven en Houthalen-Helchteren loopt, leidt langs het heidelandschap van natuurreservaat De Teut en de typische zandstreken van Molenheide met de prehistorische site De Holstenen. Het rode verbindingsstuk, dat langs weilanden en natuurlijke vijvers aansluiting vindt met de route van Heusden-Zolder gaat voor een stuk over de oude spoorwegbedding en passeert de gotische kapel van Ten Eikenen.

Mountainbikeroute Meylandt is het meest westelijke deel en gaat over het grondgebied van Heusden-Zolder. Hier leidt het traject opnieuw door een bosrijke omgeving met talrijke bezienswaardigheden zoals domein Bovy, Circuit Zolder, domein Meylandt, de mijnterreinen en kasteel Vogelsanck. Deze bevat twee bewegwijzerde routes met vertrek- en aankomstpunt op de parking van het Domein Bovy te Heusden-Zolder.

De groene route van 25 km is ideaal voor mensen die eens van het mountainbiken willen proeven. Deze route is zeker niet te moeilijk en heeft toch alle indredienten in zich om een gedacht te krijgen van het mountainbiken.
Op de blauwe route van 43 km zijn er dan verschillende mooie single-tracks en pittige hellinkjes ingebouwd. Zodat de geoefende mountainbiker hier zeker ook zijn plezier zal vinden.

 

Auto- en motorsport:

Circuit Zolder
Op Circuit Zolder vinden er jaarlijks 10 internationale raceweekends en Clubraces plaats.
Circuit Zolder zelf ontdekken met eigen wagen of motor, dat kan. Na een verplichte instructie, mag je op eigen houtje de baan op. Let wel, je voertuig of motor moeten voldoen aan de normale veiligheidsvoorschriften en zijn onderhevig aan een geluidscontrole (max. 95 dBA). Als je met de motor komt, is het dragen van een helm, lederen handschoenen en motorkleding verplicht. Als je met de auto komt, is het dragen van een helm verplicht.

Circuit Zolder is niet alleen het exclusieve domein van ronkende motoren en verbrand rubber maar is sinds lange tijd gratis ter beschikking van fietsers en skaters. Elke dag vanaf 18.15 uur (op donderdag vanaf 17.15 uur) is het Circuit er klaar voor! Regelmatig worden er fietswedstrijden georganiseerd waarbij ook mountainbikes en ligfietsen aan bod komen.

Zowel professionele als vrijetijdsfietsers komen op het vier kilometer lange traject aan hun trekken, en voor ervaren en iets minder ervaren skaters is de piste een uitdaging.

TIP: Geef iemand een dagje op Circuit Zolder cadeau! Zowel de circuitdoop, de cursus met de eigen wagen of de cursus met een gehuurde wagen kunnen als cadeaubon verkregen worden.

 

Bowling:

Bowling De Nachtegaal
Steenweg 64
3540 Herk-de-Stad (Berbroek)
Tel +32 (0)13 55 22 07

 

Paardensport:

Postelmans - Lummen
Goeslaerstraat 4
3640 Lummen
Tel +32 (0)13 46 15 63

Het Vlaams Feest van de Paardensport in Lummen

Paddock Terlaemen - Heusden-Zolder
Relais Hypotours voor paard en ruiter
Molenveld 1
3550 Heusden-Zolder
Tel +32 (0)11 25 22 84

Manege De Zwaan - Heusden-Zolder
Kleuterweg 60
3550 Heusden-Zolder
Tel +32 (0)11 57 27 45

Euratcoranch - Herk-de-Stad
Korpestraat 89
3540 Herk-de-Stad
Tel +32 (0)13 78 14 00

Deltavliegen en parapente:

Air Fun - Heusden-Zolder
AirFun is een vliegschool gespecialiseerd in de opleiding van parapente, deltavliegen, paramotor en ULM en is tevens de oudste vliegschool in deze vliegsporttak met een 18-jarige ervaring en het hoogste safety record in deze branche.

 

 

 

 

 

Workshops 't Buskruid - Fietsen - Wandelen - Met de wagen of moto - Sport - Recreatie - Waterpret

 

 

 

SynTec.be