Welkom
Het hotel
Onze formules
Een kamer reserveren
Onze activiteiten
Evenementen
De streek
Nieuwigheden
Prijzen
Contact
Links
Herboristerie
Disclaimer

 

Fietstochten doorheen limburg

 

Fietsroutenetwerk Limburg:


De fietskaart Limburg is op schaal 1:65.000, Noord-Limburg op de voorzijde, Zuid-Limburg op de achterzijde, met de complete knooppuntenroute, plus heel wat extra informatie zoals straatnamen, fietscafés, toeristische plaatsen, dagrecreatie, bezienswaardigheden enz.

Op het fietsroutenetwerk maak je kennis met de verschillende regio's van Limburg, met de zeer gevarieerde Limburgse natuur en een ruime afwisseling in het landschap.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Limburg is onderverdeeld in de regio's:

 • Maasland
 • Limburgse Kempen
 • Mijnstreek
 • Haspengouw
 • Voerstreek
 • Hasselt

Het fietsroutenetwerk Limburg is 1860 km lang.

 

Lokale fietsroutes:

Los van het fietsroutenetwerk kan je ook kiezen voor één van de bestaande uitgestippelde routes.

 • Populierenroute Lummen: 35 km doorheen Lummen

  De Populierenroute laat je kennismaken met de meest groene hoekjes Lummen maar ook water is nooit veraf.
  De route start op ons gemeenteplein te Lummen maar al snel kom je langs de boorden van het Schulensmeer. Met zijn 95 Ha de grootste openbare waterplas van Vlaanderen en ook het Toeristisch en Natuureducatief centrum 't Vloot zal niet aan het oog ontsnappen.
  Nadien doorkruis je de vallei van de Zwarte Beek, de belangrijkste beekvallei in Limburg met nationale en internationale faam.
  Via de heuvelrug waarop Genenbos is gelegen, bereik je de Demervallei. De Demervallei is de grens tussen twee grondig verschillende streken: de zandige Kempen en het lemige Haspengouw. De vier Lummense kasteelparken zijn ook in deze Demervallei terug te vinden. Na 35 km fietsplezier langs rustige landelijke wegen, bereikt u terug het gemeenteplein.

 • Melkwegroute: 42 km doorheen Lummen

  De Melkweg, een fietsroute doorheen het prachtige gevarieerde landschap van West-Limburg start op het gemeenteplein in het centrum van Lummen. De route is ongeveer 42km lang en brengt u langs zeer mooie landbouwlandschappen en 11 moderne melkveebedrijven. In deze landschappen vervult de melkveehouderij een belangrijke rol. De koe zou er niet weg te denken zijn. Maak kennis met deze economische sector.
  De Melkweg leidt ons langs enkele zeer mooie landbouwlandschappen, moderne melkveebedrijven maar ook veel weiden met vooral koeien. We fietsen over een licht heuvelend parcours door Schalbroek, Linkhout, Goren, Meldert, Geeneinde, Groenlaren, Genenbos en Tiewinkel. • Kastelenroute: 46 km doorheen Lummen en Heusden-Zolder

  Dit is een fietsroute die bestaat uit 2 lussen. Lus 1 gaat over het grondgebied van Heusden-Zolder en is 21 km lang. Lus 2 dat over het grondgebied Lummen gaat is 25 km lang. Er is een verbinding gemaakt tussen deze twee gemeenten.

 • Populierenroute Herk-de-Stad: 40 km
  Doorheen Herk-de-Stad en de deelgemeenten, het startpunt is aan het station van Schulen.

 • Boomgaardenroute: 44 km
  De vertrek- en aankomstplaats van deze fietsroute door de valleien van de Melsterbeek, Gete en Velpe is het Provinciedomein "Het Vinne" te Zoutleeuw. Je kan te Halen aansluiten aan het Museum Slag der Zilveren Helmen. Bijna zeven kilometer zal je dan door de Velpevallei fietsen. Hier krijgt de routebenaming ook haar volle betekenis. Waar je ook kijkt, overal zie je aanplantingen van fruitbomen.

 • Limburgs Rivierenland: 52 km

  Doorheen een uniek landschap met talrijke rivieren zoals: de Demer, Velpe en Herk. De route leidt ons langs watermolens en pittoreske brugjes. We passeren o.a. Herk-de-Stad, Donk, Halen, Loksbergen, Zelem, Meldert, Linkhout, Schulen met het Schulens meer en Berbroek. Het startpunt is in het Centrum van Herk-de-Stad.

 • Ijzerenweg: 40 km
  Dit traject verbindt deze drie stadjes in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant via de oude spoorwegbedding en loopt voor een aantal kilometers over het grondgebied van Halen. Meer dan een kwarteeuw is het geleden dat hier nog een trein voorbijpufte. In 1966 reed de laatste goederentrein, daarna werden de sporen opgebroken en op de bedding werd een fietspad aangelegd. Startpunt: Domein de Halve Maan in Diest.

 • Demervalleiroute: 46 km
  Dit is een route ahv knooppunten. Volg deze knooppunten, vetrekkend aan de Kanaalkom Hasselt (grote parking) Kp 96: Kp 96 - Kp 97 - Kp 98 - Kp 82 - Kp 83 - Kp 101 - Kp 103 - Kp 84 - Kp 85 - Kp 106 - Kp 105 - Kp 102 - Kp 100 - Kp 97 - Kp 96 De eerste kilometers volg je langs de Demer tussen de Hasseltse scholen door. Daarna volg je ongeveer 10 km het jaagpad van het Albertkanaal. Je passeert drie sluiscomplexen die een hoogteverschil van 30 meter wegwerken, dus klimmen hoort erbij. Je passeert ook de imposante Tuibrug. Ook boswegen en bossen zijn deze route niet vreemd. Het prachtige waterkasteel van Beverst en Diepenbeek behoort ook tot de bezienswaardigheden van deze tocht. Je fietst ook langs de Demer en door het natuurgebied Dauteweyers, waar je Japanse tuinen kan bezoeken.

 • Midden-Limburgroute: 38 km
  Dit is een route ahv knooppunten. Volg deze knooppunten, vetrekkend in Centrum Zonhoven: 79 - 71 - 91 - 95 - 94 - 93 - 301 - 300 - 79. Je rijdt vanuit het centrum van Zonhoven over een prachtig fietspad op een oude spoorbedding, bergaf richting Bokrijk. Deze route doet ook het natuurreservaat Platwijers aan, over de wandelweg langs de grote vijver. Neem hier even de tijd, met wat geluk zie je verschillende watervogels. De mooie abdij van Herkenrode fiets je ook voorbij. Op het einde fiets je langs de spoorbedding terug richting Zonhoven.

 • Pietermennekesroute: 25 km

  Deze route toont je hoofdzakelijk het landbouwkarakter en de holle wegen van de Beringse deelgemeente Paal. Startpunt: Dorp Paal

 • Schansenroute: 40 km
  Op het traject dat langsheen de vestigingsplaatsen van de 5 Zonhovense schansen loopt, maak je kennis met de verschillende cultuur-historische getuigen van de geschiedenis van deze groene residentiegemeente. Startpunt: kerk van Zonhoven.

 • Drieprovinciënroute: 56 km

  De fietstocht waarbij de drie provincies Limburg, Antwerpen en Vlaams-Brabant worden doorkruist. Het doel van deze fietstocht is de mensen op een sportieve manier te laten kennis maken met de gemeenten Meerhout, Ham, Beringen, Diest, Tessenderlo en Laakdal.
  Het zeer afwisselende landschap biedt de fietsers tal van merkwaardige pleisterplaatsen. Zo rijden wij langs de Prinskensmolen in Meerhout, het "sas" van Ham, het fietsrinrijpunt Paalse Plas met het aanpalende golfterrein, de Schaffense windmolen, de VVV-toren in Gerhagen en het "Schollaertskasteel" in Vorst-Laakdal.

 

Nationaal Park Hoge Kempen, natuur in al haar glorie!

Uitgestrekte dennenbossen worden afgewisseld met paarsbloeiende heide, grote waterplassen getuigen van grind- en zandwinning, hoge toppen bieden grootse vergezichten, .... In dit natuurlijke decor leven tal van zeldzame en bijzondere dieren.
Iedereen is welkom om hier eindeloos te ontspannen: wandelen, fietsen, ... of gewoon zorgeloos te genieten van al dit moois. Het Nationaal Park Hoge Kempen zal ook vast en zeker jou betoveren.
Nationaal Park Hoge Kempen, in het spoor van de natuur!

 

Kempen-Broek: een uitdagend grensgeval

Drager van een mysterieuze geschiedenis van smokkelaars en bokkenrijders. Nu leefruimte van watersnuffels, platbuiken, viervlekjes ... Maar het zijn niet alleen libellen die Kempen-Broek uniek maken.
Kempen-Broek is een natuurtalent, grenzeloos veelzijdig. Je kan hier fietsen, wandelen, mountainbiken, paardrijden en mennen. Het is een ideale plek om ruimte te ontdekken en stilte te horen.

 

 

 

Workshops 't Buskruid - Fietsen - Wandelen - Met de wagen of moto - Sport - Recreatie - Waterpret

 

 

 

SynTec.be