Welkom
Het hotel
Onze formules
Een kamer reserveren
Onze activiteiten
Evenementen
De streek
Nieuwigheden
Prijzen
Contact
Links
Herboristerie
Disclaimer

 

Auto- en motoroutes doorheen limburg

 


Limburg telt vier kwaliteitsvolle toeristische autoroutes. Iedere route bestaat uit lussen die tussen 70 en 120 km lang zijn. Bij elke route hoort een handige brochure met een overzicht van de vele toeristische bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt. Aan verrassende wandel- en bezoektips is er alvast geen gebrek. Wedden dat je de wagen of moto onderweg toch even links laat liggen?

De Maas-Mijnroute: (lus 1=55, lus 2= 84,lus 3 = 65 km, lus 4 = 105 km)

Deze route bestaat uit vier lussen en laat je kennismaken met het mijnverleden en het Limburgse Maas-grensgebied. Ontdek de eindeloze heidevlaktes en adembenemende natuurgebieden, gevoed door het water van de Maas. Beleef de authentieke sfeer van de typische Maasdorpjes en de levendige mijncités en van het indrukwekkend industrieel erfgoed in de Mijnstreek.
Het mijnerfgoed van Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren vind je terug in lus 1. Deze lus is 55 km lang.
Vertrek- en eindpunt zijn aan de hoofdingang van het mijnterrein in Beringen.
Behalve een globale overzichtskaart bevat de brochure een overzicht van attracties, bezienswaardigheden enz.

Teutenroute: (lus 1=80 km, lus 2=70 km, lus 3 = 100 km)

De Teutenroute voert je mee doorheen een prachtig stukje Kempen in België en Nederland.
Het noordelijk deel, lus 1, brengt je doorheen het eigenlijke teutengebied en is grensoverschrijdend door de gemeenten Bergeijk en Valkenswaard. Via het verbindingsstuk Eksel-Leopoldsburg bereik je het zuidelijke deel, lus 2. Dit deel staat symbool voor de teloorgang van de Teuten. Via de kaarten en de bondige beschrijving in de brochure "De Teutenroute" en de genummerde aanduidingsborden langs de route, kan je de interessante en mooie Teutenroute met de auto of motorfiets gemakkelijk individueel berijden.
De derde lus, voert u langs de gemeenten Bree, Bocholt, Meeuwen-Gruitrode en Peer.

De Haspengouwroute: (lus 1=120 km, lus 2=100 km, lus 3=100 km)

Haspengouw is op zijn mooist als de fruitbomen in bloei staan maar het Belgische weer is niet altijd even voorspelbaar. Daarom ontwikkelde Toerisme Limburg de Haspengouw auto- en motoroute, een volwaardig alternatief voor als het weer het laat afweten. Of voor wie Haspengouw liever met de wagen verkent, ongeacht het seizoen.
De bewegwijzerde Haspengouw-autoroute gidst u doorheen Zuid-Limburg, waar uitgestrekte fruitplantages en vergezichten het golvend reliëf beklemtonen.
Onderweg geniet u van de landelijke dorpen, kastelen en de kunststeden Tongeren en Sint-Truiden. Herk-de-Stad ligt op lus 1. Deze route is 120 km lang. Vertrek- en eindpunt zijn op de Grote Markt van Sint-Truiden.
In de bijhorende brochure vindt u alle mogelijke informatie over wat u op uw tocht tegenkomt. Daarnaast schotelen we u tal van tips voor, interessante bezienswaardigheden die uw autotocht verrijken.

Midden-Limburgroute: (lus 1 = 94 km, lus 2 = 86 km, lus 3 = 77 km)

De Midden-Limburgroute is een toeristische autoroute die je uitnodigt voor een tocht doorheen elf gemeenten. De route is in wijzerzin bewegwijzerd en bestaat uit drie lusvormige routes. Aan de vertrekplaatsen van deze lussen staan overzichtsborden opgesteld die telkens een korte beschrijving van de betreffende lus met de toeristische bezienswaardigheden en een plan met traject geven.

Lus 1 is 94 km lang, vertrek- en aankomstplaats is het Marktplein van Halen. Tijdens het traject verken je de gemeente Lummen, Heusden-Zolder, Zonhoven en Hasselt.

Lus 2 is 86 km lang, vertrek- en aankomstplaats is het Natuurdomein Kiewit te Hasselt. Het traject leidt je langs de gemeenten Hasselt, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Genk en Diepenbeek.

Lus 3 is 77 km lang, vertrek- en aankomstplaats is het Vijverplein te Zutendaal. Het traject loopt doorheen het oostelijk deel van Midden-Limburg met de gemeenten Zutendaal, Genk, As en Opglabbeek.

 

Workshops 't Buskruid - Fietsen - Wandelen - Met de wagen of moto - Sport - Recreatie - Waterpret

 

 

 

SynTec.be