Welkom
Het hotel
Onze formules
Een kamer reserveren
Onze activiteiten
Evenementen
De streek
Nieuwigheden
Prijzen
Contact
Links
Herboristerie
Disclaimer

 

Evenementen in de buurt

 

Bloesemfietsen Herk-de-Stad

Zondag 20 april 2008 Start: Pastorij Donk vanaf 10.30 uur, vlak parcours, een bewegwijzede fietslus van 26 km.

Fietsroute 'Ik rem voor kunst'

Zondag 27 april 2008 van 10 tot 18 uur De fietser heeft de gelegenheid om op verschillende plaatsen kunstenaars te bezoeken en daar kennis te maken met een rijk pallet aan kunstrichtingen : boetseren, beeldhouwen, bronsgieten, schilderen, pottenbakken... De route vertrekt aan het Oosterhof waar men tot 16 uur gratis een routeplan en verzekering kan verkrijgen.

Dag van het (Kasteel)park

Zondag 25 mei 2008 Bomen en mensen één verhaal - ontdek het verhaal achter de bomen in de Lummense kasteelparken. Je kan samen met een gids een bezoek brengen aan de vier kasteelparken. Vanaf 13.30 uur wachten de gidsen je op aan de ingang van het kasteel het Hamel, de Burg, 't Loye en Lagendal.

Nieuwe wandelroute De Venusberg

Op zondag 15 juni 2008 zal er een nieuwe wandelroute geopend worden over de venusberg in Meldert. Het startpunt is de kerk van Meldert.

Halfoogst kermis Lummen

De grootste regionale Kermis op 15,16 en 17 augustus 2008 met op 17 augustus groot vuurwerk.

Abdij Herkenrode te Hasselt-Kuringen

De cisterziënzerinnenabdij van Herkenrode was ooit de rijkste in de Nederlanden. Haar geschiedenis begint in 1182 en eindigt met de Franse Revolutie. In 1998 koopt het Vlaamse gewest de vervallen gebouwen van de abdijhoeve met eromheen zowat 100 ha natuurgebied. De restauratiewerken schieten zienderogen op en de site krijgt steeds duidelijker haar toeristisch karakter, waarbij cultuur en natuur het leidmotief zijn. Nu al zeker de moeite waard om eens te komen kijken. Bijzonder de 2 ha grote kruidentuin, aangelegd in een stijlvolle hedendaagse vormgeving, met gevarieerde tuinkamers, ruime perken en waterpartijen, is een inspirerende en verrassende belevenis. De abdijsite kan elke dag vrij bezocht worden. Omwille van de veiligheid wordt gevraagd om de aanwijzingen op de restauratiewerken te respecteren. Op het neerhof kan je in het voorlopig bezoekerscentrum terecht van 1 april tot en met 31 oktober van dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Hier kan je de nodige informatie krijgen over de abdijsite (de AH-Gids), de vier natuurwandelingen en de vele evenementen die er nu al plaatsvinden.

Hasselt, de winkelstad!

Hasselt is de 4de winkelstad van België. Met een uitstekende winkelmix van meer dan 600 gerenommeerde handelszaken en bekende ketenwinkels binnen een straal van 800m en een onovertroffen aanbod aan horecazaken met meer dan 3500 terrasplaatsen is Hasselt the place to be!

Grenslandhallen Hasselt:

Ethias Arena en Grenslandhallen kunnen uitpakken met een gevarieerd evenementenprogramma dat elke leeftijd weet te bekoren, van eigentijds en flitsend tot klassieker en rustiger.
De grote diversiteit aan zalen, het uitstekende dienstenaanbod, de kwaliteit van de infrastructuur, de strategische ligging en het uitstekende team van medewerkers en technici ... Ethias Arena en Grenslandhallen vormen een onovertroffen locatie voor organisatoren en vooral ook voor hun publiek.
Een verrassende mix van ontspanning en informatie, beleving en interactie wachten er op u.

Rock Herk

Tweedaags festival met gratis toegang!
Park Olmenhof, Herk-de-Stad

Pukkelpop

Hét festival voor de jeugd!

Rimpelrock

Het festival voor de tweede jeugd!

Openluchtzwembadencomplex Kapermolen

Het zwembadencomplex Kapermolen is reeds geopend van 1987 en mag elk jaar opnieuw de Hasselaars en bezoekers van ver buiten de Hasseltse grenzen verwelkomen in zijn openluchtbaden.

Geleide rondrit in het stadscentrum van Hasselt met de stadstram (50 minuten)

Van april tot eind oktober: elke zondag om 11.30 uur. Vertrek: op de Grote Markt. Prijs: € 4 per persoon, de tickets zijn te koop bij de tramchauffeur.

Het Stadsmus:

Ontdek Hasselt in vogelperspectief in Het Stadsmus

Beiaardmuseum:

Het Stedelijk Beiaardmuseum is ondergebracht in de toren van de Sint-Quintinuskathedraal en belicht de geschiedenis van de toren en de beiaard.

Museum "Slag der Zilveren Helmen" te Halen.:

Talrijke wapens, uniformen, dagboeken en foto's maken deel uit van de kleurrijke verzameling die herinnert aan de "Slag der Zilveren Helmen" die heeft plaatsgevonden op 12 augustus 1914 in het stadje Halen.

Overzicht musea in limburg

 

 

 

SynTec.be